تاریخ : شنبه 2 مهر 1401

جشنواره فجر تا فجر؛

فراخوان جشنواره سراسری علمی ، پژوهشی ، فرهنگی هنری و ادبی نماز با عنوان “فجر تا فجر“

ستاد اقامه نماز کشور با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ((جشنواره علمی پژوهشی، فرهنگی، هنری وادبی نمازفجر تا فجر) ) را برگزار می‌کند.

مقدمه :

اشاعه فرهنگ اقامه نماز، یک مسئولیت همگانی است که از یک سو نیازمند تبیین و انتشار نگرش‌ها و ارزش‌ها و از دیگر سو مستلزم زمینه‌هایی است که همسو با باورهای دینی و هماهنگ با نگرش‌های توحیدی است. پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ، خلق شکوه معنویت برای ایران و اسلام در دوران معاصر بوده است. مشارکت مردم بویژه جامعه نخبگانی در شئون مختلف علمی ، فرهنگی و اجتماعی همواره از آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران بوده است. تداوم این آرمان همواره از رسالت ها ی فعالان فرهنگی است. ترویج مفاهیم نماز و تبیین کارکردهای آن در ابعاد فردی، اجتماعی و بخش های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی از نماد های بنیادین گفتمان انقلاب اسلامی است. ستاد اقامه نماز  با استعانت از الطاف الهي و در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری و مشارکت بخشی از دستگاههای فرهنگی و  با بهره گیری از توان ظرفیت های مردمی و از منظر صاحبان فکر و اندیشه و هنر ، نسبت به برگزاری جشنواره علمی  پژوهشی ، فرهنگی ، هنری و ادبی نماز با عنوان ” فجر تا فجر “ اقدام می نماید .

مخاطبان :
در دو بخش کودکان و دانش آموزان (3 تا 18 سال) و بزرگسالان ( 18 سال به بالا) شامل:
دانش آموزان ، کودکان ، دانشجویان ، طلاب ، فرهنگیان ، هنرمندان ، پژوهشگران ، اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و حوزه های علمیه ، فرهنگیان و مربیان

محورها و موضوعات جشنواره :

* مسجد و نماز و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی
* نماز و کارکرد مساجد در منشور فکری امامین انقلاب و بیانیه گام دوم
* نماز ؛ انقلاب اسلامی، فرهنگ بسیج، دفاع مقدس و محور مقاومت
* نماز ؛ اقتصاد اسلامی، بهره وری و رونق تولید
* نماز و کارکرد مساجد در حکمرانی، تمدن نوین اسلامی و سلامت اداری
* نماز ؛ سلامت معنوی ، بهداشت فرد و جامعه و محیط زیست
* نماز ؛ فرهنگ ، هویت و حریت کودک و خانواده طراز ایران اسلامی
*نماز ؛ اصلاح فرهنگ جامعه و آثار آن در مبارزه با فساد و فقر
* نماز ؛ آسیب هاي اجتماعی ، سلامت اداری و وحدت ملی
* نماز ؛ فلسفه ، آثار و پاسخگویی به شبهات نماز
* نماز جماعت ؛ اسرار ، آثار و برکات اقامه آن در مساجد ، مدارس ، محل کار و …
* نماز و اقشار ( جامعه فرهنگی هنری ، علمی ، اصناف ، کارگری ، نظامی ، مدافعان سلامت و … )
* نماز ؛ هنرهای هفت گانه ، رسانه ، دنیای مجازی و تبلیغات
* نماز ؛ شیوه ها و ابزارهای جذب نسل نو و ایجاد حس مذهبی در کودکان

قالب های  جشنواره:

کودکان و دانش آموزان:
– فرهنگی و هنری: کلیپ ، پادکست ، نقاشی ، خوشنویسی ، عکس و سرود
– ادبی: خاطره و دلنوشته ، داستان و قصه گویی

بزرگسالان:

– علمی و پژوهشی: تألیف ،  مقاله ، رساله دکتری ، پایان نامه های دانشگاهی و حوزوی
– فرهنگی و هنری: کلیپ ، پادکست ، موشن گرافیک ، پویانمایی ، طرح های گرافیکی( شامل: پوستر ، اینفوگرافی کالیگرافی ، سخن نگاشت و عکس نگاشت) ، عکس ، خوشنویسی  و استوری در شبکه های اجتماعی
– ادبی: شعر ، داستان ، قصه گویی ، نمایشنامه نویسی و فیلم نامه نویسی
– سرگرمی و آموزشی: بازی و ابزار های کمک آموزشی دستی و دیجیتالی (رایانه ای و تلفن همراه)

ثبت نام و ارسال :

علاقه مندان می توانند از اول اردیبهشت 1401 لغایت 20 آذر 1401 در استان محل سکونت خود از طریق سامانه noor.namaz.ir نسبت به ثبت نام و ارسال آثار اقدام نمایند.

جوایز و هدایا:

از کلیه برگزیدگان مرحله استانی و کشوری با تقدیم هدایای ارزنده تقدیر خواهد شد.

داوری و انتخاب آثار :

آثار ارسالی به این جشنواره بصورت دو مرحله ای استانی و کشوری ارزیابی و داوری خواهد شد:

مرحله استانی از20 آذر لغایت 20 دی
مرحله کشوری از 20 دی لغایت 5 بهمن ( از بین آثار برگزیده مرحله استانی )

زمان اعلام نتایج :

مرحله استانی : اول بهمن 1401

مرحله کشوری : 12 بهمن 1401

اختتامیه جشنواره :

ایام دهه فجر انقلاب سال 1401

راه های ارتباطی:

دبیرخانه جشنواره مستقر در ستادهای اقامه نماز استان های سراسر کشور به نشانی

ستاد مرکزی اقامه نماز – معاونت فرهنگ ، آموزش پژوهش با شماره تماس : 88905195 – 86037506 – 021

پایگاه اطلاع رسانی : namaz.ir

سامانه پیام کوتاه: 1000017

** علاقه‌مندان می‌توانند پس از مطالعه دستورالعمل اجرایی جشنواره، از طریق سامانه noor.namaz.ir نسبت به ثبت نام و ارسال آثار اقدام نمایند.

جهت دریافت دستورالعمل اجرایی جشنواره کلیلک نمایید.

• در شنبه 2 مهر 1401